Hvem er vi?

Lokalavis Razem Kristiansand

Alt har sin tid – vi tror virkelig på at det var tilfellet med avisen Razem Kristiansand. Alt startet med en drøm og i dag blir drømmen til virkelighet. Vi kan endelig presentere for dere en helt ny lokalavis – rettet mot den polske minoriteten. Nettavisen skal være et sted der vårt lille miljø kan føre åpen dialog, samt finne pålitelig informasjon og ikke minst underholdning. Det blir vårt eget medium som i tillegg skal bidra til brobygging mellom to kulturer – den norske og den polske.

Å bygge broer 

Vi vil skrive hovedsakelig om saker som er viktige for oss – polakker som bor på det blide Sørland. Vårt mål er å fordype oss i det lokale samfunnet og oppfordre til aktiv deltakelse i dens liv.

Vi tror virkelig på at effektiv kommunikasjon er svært viktig i en interkulturell dialog. Avisen Razem Kristiansand skal bidra til å gjøre prosessen enklere.

Vi er særlig opptatt av effektiv integrering, derfor skal vi gjøre rede for lokalpolitikk og informere om nyheter og problemer det lokale samfunnet står mot. Vi vil delta aktivt i alt som foregår her lokalt og oppfordre alle polakker som er bosatt i Norge til å gjøre det samme. Intern integrasjon er nødvendig for å kunne skape nye, sterke bånd. Vi vil bringe miljøet vår sammen, for å deretter kunne jobbe for en vellykket integrasjonsprosess sammen.

Ord som bringer oss sammen

Vi vil som sagt informere om lokale arrangementer, som vi kanskje litt for ofte går glipp av. Det å delta aktivt i det som skjer i byen kan hjelpe oss forstå og venne seg til den norske kulturen. Vi vil fordype oss i byens demokratiske arenaer og skape effektiv informasjonsflyt mellom myndighetene og minoriteten. Det å bli kjent med lokal politikk og å finne representanter for våre saker er også viktig for oss. Vi vil støtte polakker i hverdagen – forklare alt som har med statlige institusjoner å gjøre, oppfordre til norskopplæring, presentere regionens tilbud for fritidsaktiviteter, og mye mer. Vi vil også underholde for vi velger å tro at uten litt humør blir livet like trist som regnværet i Bergen.

Vi skal konsentrere oss om fellesskapsbygging. Vi vil bringe folk sammen og bygge broer mellom polakker og nordmenn, med vennlighet og gjensidig respekt som kjerneverdier. Vi legger vekt på at det som vi har til felles er viktigere enn det som skiller oss. Vi vil ikke gjøre dette alene, derfor heter vi Razem. Razem betyr „sammen”. Vi vet at vi ikke klarer å endre alt vi ønsker, men vi vil jobbe lokalt. Derav Kristiansand.

Vi skriver sammen

Redaksjonen i Razem Kristiansand består av entusiaster. Vi samarbeider med folk med mange talenter og ulike interesser, noe som vi er veldig stolte av. Vi tror virkelig på at avisen skal bidra til å gjøre livet vårt enklere, samt være det første steget mot bedre integrering. Vi er utrolig glade for å presentere avisen og dele den positive energien vi har så mye av med dere her på Sørlandet. 

Kjære lesere! Da legger vi den nye nettavisen Razem Kristiansand foran dere.  I en liten gruppe har vi med stor lidenskap tatt oss av de viktigste sakene som gjelder vårt miljø. Samtidig glemmer vi ikke å fokusere også på alt det positive som gjør livet vårt blidere.

Husk at dere er velkomne til å la oss vite om ting dere synes krever avisens oppmerksomhet. De vil gjerne ta opp disse sakene i vår avis. 

Vi skaper Razem Kristiansand sammen.

Skriv til oss: kontakt@razem.no

God lesing!

Tekstforfatter: Katarzyna Karp

Oversettelse: Aleksandra Kosałka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.