Et siste farvel

Oversettelse: Aleksandra Polek

Angelika Agnieszka Jachimczak (01.05.1983-29.01.2022)

Det kan virke som vi rekker alt. At vi rekker å si “jeg er glad i deg” til våre nærmeste, å vise dem at de er viktige for oss. At vi rekker å møtes, prate med hverandre, drikke litt kaffe og feire sammen. Vi er vant til at de andre er til stede, at de er her og fullfører oss på noen måte. At de smiler varmt, spiser is med oss på terassen, anbefaler et sted som selger garn av god kvalitet eller gir oss noen grønnsaker de har dyrket selv. 

Og så blir alt dette plutselig borte. Det etterlater et tomrom hjemme og i hjertet. Tomrommet som ikke lar seg fylles hverken raskt eller på enkelt vis. 

Varm, høflig og snill. Spesiell. Uselvisk. Hun snakket aldri stygt om andre folk. Energisk, ga ikke etter for vanskeligheter. Angelika. En mor, en kone, en datter, en venninne, en kollega. 

En mor som var en støtte for barna sine hver dag. Hun var deres fantastiske veileder for å bli kjent med verden. Familien var viktigst for henne, og det var fra familien hun hentet sin styrke. Hun kunne alltid stole på sine nærmeste som var nært knyttet med hennes kjærlighet og følsomhet. 

Hver dag prøvde hun å finne den gylne middelvei som kunne la henne være med familien lengre og på en mer intens måte. Selv om hun var fokusert på familien, glemte hun ikke de andre. Hun var stadig på utkikk etter nye utfordringer, noen hun kunne hjelpe. Hun imponerte oss med hvor godt organisert person hun var, med målene hun satte seg, og som hun gjennomførte på et rimelig vis, ved å bruke konkrete løsninger.   

Mange av oss vil assosiere henne med følelsen av trygghet hun ga oss. Med henne var stillheten aldri pinlig, og snarere en hvile. Hun var en person vi alltid kunne stole på, og som tok bedre vare på oss enn vi kunne selv. Hun hadde ikke tid til kjedsomhet og man hadde det gøy med henne – hun var full av humor og livsglede. Alle som møtte henne, selv om det bare var i en kort stund, husker det vakre smilet til Angelika og at det glitret i øynene hennes – som om hun hadde en løsning på alle problemer. 

Vi er takknemlige for at vi fikk møte deg, Angelika. For at du gav oss så mye, og for at vi kunne lære så mange ting av deg. Du ble tatt fra oss for tidlig med din uventete bortgang. Vi kommer aldri til å forsone oss med det. Og, selv om det gjør vondt, føler vi fred. For vi har tro på at de trenger deg der oppe, i himmelen… 

Vi kommer til å savne deg. 


Minnestunden vil finne sted i St. Ansgar menighet i Kirkegata 3, torsdag den 10. februar kl 13.00. Begravelsen avholdes på Greipstad kirkegård etter minnestunden. 

Angelika Agnieszka Jachimczak (vareminnesider.no)

Oversettelse: Aleksandra Polek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.