Sparebankstiftelsen SR-Bank støtter lokale prosjekter på Sørlandet
Sparebankstiftelsen SR-Bank har nettopp donert 100 000 kr til FFRA (Forening for Flerkulturelt Recovery-arbeid). Dette går til et unikt prosjekt der musikk blir brukt som et verktøy i recovery-prosesser.
Lys og juledekorasjoner, colombianske snacks og deilige frukter skapte en hyggelig ramme rundt møtet som fant sted onsdag 27. november. Ellen Berg Instefjord, gave- og kommunikasjonssjef i Sparebankstiftelsen SR-Bank, møtte representanter fra FFRA og andre flerkulturelle foreninger som har fokus på psykisk helse for barn, ungdom og deres foreldre.
Viktig bidrag i lokale samfunnet
– Jeg er glad for møtet med Ellen Berg Instefjord. Jeg ønsket å presentere musikkprosjektet som et recovery-verktøy og gi en nærmere introduksjon til aktivitetene foreningene vi samarbeider tett med har. Samtidig ville jeg uttrykke takknemlighet for støtten vi har mottatt, sier Miriam Soto Aguilar, daglig leder i FFRA.
Med disse midlene vil FFRA kunne kjøpe inn perkusjonsinstrumenter. Dette tiltaket har som mål å koble barn og ungdom til recovery-prosesser gjennom musikk, og fremme integrering og utvikling gjennom kunst.
SpareBank 1 Sør-Norge har lenge vist at økonomisk styrke kan gå hånd i hånd med samfunnsengasjement. Sparebankstiftelsen SR-Bank, som er en av de største eierne av banken, har siden 2012 støttet bl.a. prosjekter som har som mål å forbedre livet til barn og ungdom i Agder, Rogaland og Vestland. Stiftelsen, som har et sterkt fokus på bærekraftig utvikling, arbeider kontinuerlig for å fremme trivsel og velferd i lokale samfunn, og etterlater seg en varig, positiv innvirkning.
Engasjement, skapelse og utvikling
Foreningene som deltok på møtet deler en felles visjon om en verden der empati, støtte og samfunnsengasjement spiller en nøkkelrolle.
FFRA fokuserer på recovery-prosesser og arrangerer månedlige møter kalt Suppe for sjelen, hvor gjestene får servert både suppe og musikk. ROM-Agder har psykisk helse som sitt hovedfokus og tilbyr lett tilgjengelige kurs og opplæring innen psykisk helse. Kurdisk Kultursenter på Sørlandet støtter det kurdiske miljøet gjennom kunst og meningsfulle møter. Personer med vanskelige erfaringer fra å ha mistet hjemlandet sitt finner rom for å bearbeide følelser. Razem=Sammen arbeider for å bygge interkulturelle broer. Foreningen tilbyr blant annet støttegrupper, barneteater, kvinne klubb og andre prosjekter som fremmer engasjement og personlig utvikling.
Suppe for sjelen, juni 2024, Kristiansand
– Jeg satte stor pris på at organisasjonene presenterte seg og fortalte om deres tilbud, frivillig innsats og engasjement og deres fine tanker om inkludering og fellesskap. Stiftelsen er imponert over hvordan alle organisasjoner samarbeider – kommenterer Ellen Berg Instefjord.
Møtet i foreningenes lokaler på Kjøita 7 i Kristiansand kunne ikke avsluttes uten musikk, og Bobbie McFerrins glade melodi “Don’t Worry Be Happy” fylte rommet.